Stageloper 2021-09-22T06:40:39+00:00

Wil jij in de brommer/ scooter techniek?  Zoek je een stageplek? Wat is je mogelijkheid.

Wij gaan eind van het jaar verbouwen (o.v.b) zodat er ruimte komt voor demontage afdeling en niet eerder.

Onze ervaring is dat als je zelf ontdekt hoe het vakmanschap als monteur werkt, dat je iets ervan leert.  Wat leer je vraag jij je dan af. Ik probeer het op rij te zetten.

Wij krijgen scooters en motorfietsen binnen waarvan de historie onbekend is, dus wij weten ook niet waarom het voertuig is aangeboden voor de sloop- demontage.  Bij ons gaat er eerst administratie aan vooraf.

Voorbereiding aanvang  

  • Controle werkformulier: kenteken. Framenummer. Uitgeschreven RDW. Aantal contactsleutels. Kilometerstand. Motorblok typenummer.
  • Indien redelijke schermdelen deze is schoon maken dus zoveel mogelijk het vuil verwijderen en als het mogelijk is de poetsdoek er even over.
  • Goed vastzetten op de brug: door middel van 2 stuurbanden of hefbrugbok. Afzuig uitlaatslang bevestigen.
  • Controleer accu. Benzine. Controleer alle elektra punten op werking zoals RAW (richtingaanwijzers) remlicht, koplamp, benzinemeter, claxon, startmotor, Jiffyschakelaar. Kilometerteller verlichting enz.
  •  Start de motor. Indien niet aanslaan de oorzaak zoeken waarom niet.  Doorgaan tot die wel start dan de spanningsmeter testen (accu laat vermogen). Indien niet starten nazien op vonk. Bobine, cdi, aanvoer brandstof.
  • Demontage schermdelen. Netjes zonder te hakken en te breken. Voorwiel vrij zetten en kilometerteller controleren op werking.
  • Motorblok; demontage Kickstarter deksel variateur koppeling ontsteking. Koelkappen, Nazien op krukasspelling. Cilinder?
  • Demontage geheel; uitlaat, achterwiel, luchtfilter, carburateur, achterwiel, motorblok, achterlicht koplamp, stuur Kabelboom. Benzinetank enz.
  • Onderdelen vetvrij maken en de onderdelen duidelijk links en rechts vermelden op labels.
  • Indien gehelen demontage dus recycling; koper. Plastic.  Olie. Banden. Glas. Ijzer. Koper. Spoelen. Aluminium.

Je ziet dat al deze punten bij je vakopleiding behoren en weinig onze aandacht nodig heeft. Jij leert driekeer zo snel met gereedschap om te gaan, diagnoses te stellen, geduld op te bouwen, en veilig te werken op je werkplek.

Tijdens je werk is het wel verboden je telefoon op zak te hebben en niet te roken binnen het bedrijf. Je juiste werkkleding (eigen) en werkschoenen, werktijden is van 8 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 17 uur. Of aangepast door schoolregels. Wat zeker niet vergeten mag worden is dat er geen vriendjes op visite komen en het geen speelplaats mag zijn. Ook moeten wij vooraf vermelden dat er camera’s aanwezig zijn.

Opzet is dat de onderdelen op de website komen. Schoon netjes en goed zijn. Dat schermdelen die voor de gescheiden afval ontdaan moeten zijn van alle ijzer en banden en aluminium glas. Koper draden.

Is het een uitdaging zorg dat je de eerste bent je kunt ook even proefdraaien. Stageplek is niet voor een week of een maand. Wil je op zaterdag werken en een dag door de week is bespreekbaar maar alleen voor gemotiveerde mensen leeftijd kleur maakt niet uit alleen je dient zich wel aan te passen aan mijn normen en waarden.